Chyba każdy z nas uwielbia słodycze. Nic dziwnego – poprawiają nastrój, świetnie smakują, a do tego dostarczają porcji łatwo przyswajalnej energii. Niestety, przeglądając etykiety popularnych batonów, cukierków czy czekolad można złapać się za głowę. Okazuje się bowiem, że zawierają one nie tylko morze niezdrowego, białego cukru, ale także mnóstwo tłuszczu palmowego, sztucznych barwników, konserwantów i emulgatorów! Na szczęście istnieje zdrowsza alternatywa: w pełni naturalne, ekologiczne, wegańskie słodycze, bez laktozy i glutenu. Poznaj je już dziś!
Jak wybrać dobre słodycze?
Dobre słodycze to przede wszystkim te stworzone z surowców wysokiej jakości, smaczne i bez zbędnych dodatków. Poszukując zdrowszej alternatywy dla tradycyjnych słodkości z pewnością warto zwrócić uwagę na asortyment Clean Label. Produkty te zawierają krótką i zrozumiałą dla konsumenta listę naturalnych składników, co sprawia, że zaliczamy je do żywności niskoprzetworzonej. Ważne jest również to, by w składzie wybieranego przez nas produktu nie znajdowały się surowce takie jak: olej palmowy, syrop glukozowo-fruktozowy czy duża ilość białego cukru. Dlaczego to tak ważne?
Okazuje się, że często „kultowe” składniki popularnych słodkości mogą w znacznym stopniu przyczyniać się do rozwoju nie tylko próchnicy i otyłości, ale także wielu innych chorób cywilizacyjnych takich jak np. miażdżyca czy nowotwory. Dzieje się tak m.in. za sprawą tłuszczy trans, których bogatym źródłem jest np. olej palmowy (składnik wielu batonów, ciastek czy cukierków). Tłuszcze te sprzyjają odkładaniu się blaszki miażdżycowej, co w konsekwencji może doprowadzić do niewydolności serca czy udaru mózgu.
Drugą kwestią jest powszechny dodatek syropu glukozowo-fruktozowego czyli tańszego zamiennika białego cukru. Okazuje się, że syrop ten nie tylko nie sprzyja zachowaniu smukłej sylwetki, ale także spożywany w nadmiarze może zwiększać ryzyko rozwoju cukrzycy, zwiększać apetyt, a także zakłócić równowagę hormonalną organizmu. Wniosek: lepiej trzymać się od niego z daleka!
A co w zamian? Poznaj słodką alternatywę!
Jeśli szukasz zdrowszej alternatywy dla tradycyjnych słodkości koniecznie poznaj Super Krówkę. To w pełni ekologiczna i wegańska kontrpropozycja dla popularnych, naładowanych chemią batonów, czekolad i cukierków. W Super Krówce nie znajdziemy sztucznych dodatków, mleka ani glutenu, za to mnóstwo błonnika pokarmowego, zdrowych tłuszczy i wyselekcjonowanych surowców z certyfikowanych upraw ekologicznych. Co sprawia, że Super Krówka jest tak super?
– Nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego, ani białego cukru. W Super Krówce słodycz bierze się z naturalnego, nierafinowanego cukru koksowego. To jedyny na rynku cukier, który prócz słodkiego smaku dostarcza organizmowi ważne dla zdrowia witaminy i minerały takie jak: magnez, potas, cynk, żelazo, wit. C oraz witaminy z grupy B.
– Bez dodatku tłuszczu palmowego. Zamiast niego w produkcji Super Krówki zastosowano zdrowy tłuszcz kokosowy, który w przeciwieństwie do oleju palmowego nie zawiera cholesterolu i tłuszczów trans.
– Zero sztucznych barwników, aromatów i polepszaczy smaku. Zamiast nich w Super Krówce znajdziesz pyszne, ekologiczne dodatki smakowe takie jak np. liofilizowane owoce czy naturalne aromaty. Pyszności!
– Bez surowców wysokoprzetworzonych. Super Krówka w swoim składzie zawiera jedynie wyselekcjonowane, ekologiczne surowce naturalne będące cennym źródłem składników mineralnych. Do tego mnóstwo błonnika pokarmowego. To nie są puste kalorie!
– Jest w 100% Vege! A to oznacza, że w Super Krówce nie znajdziemy wielu popularnych alergenów (jak np. pochodzące z mleka laktoza i kazeina), a także glutenu (a to dzięki zastosowaniu naturalnie bezglutenowego syropu ryżowego!). Super Krówka jest więc nie tylko idealną propozycją dla wegetarian i wegan, ale także dla osób zmagającymi się z nietolerancjami pokarmowymi.
Pyszne propozycje
Wśród produktów sygnowanych marką Super Krówka znajdziemy ekologiczne, wegańskie kremy czekoladowe w tubce w dwóch pysznych smakach: czekoladowo-orzechowym i słony karmel. Ta smaczna i wygodna przekąska idealne sprawdzi się w podróży, domu czy na długim spacerze. Dzięki poręcznemu opakowaniu typu „pouch” bez problemu (i brudzenia!) wydostaniesz cały krem wprost z tubki. Idealny do kanapek, ciast czy po prostu jako słodka przekąska w ciągu dnia.
Kremy w tubce Super Krówka to słodka propozycja zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. W ich składzie nie znajdziesz białego cukru, mleka w proszku, syropu glukozowo-fruktozowego czy oleju palmowego. Tubki świetnie sprawdzą się w przypadku diety bezglutenowej, bezmlecznej czy wegańskiej, a także dla osób z nietolerancjami pokarmowymi (nie zwierają laktozy, kazeiny ani glutenu). Kremy Super Krówka w przeciwieństwie do innych propozycji na rynku prócz słodkiego smaku zawierają w sobie również moc wartości odżywczych. W ich składzie znajdziesz mnóstwo orzechów (w kremie czekoladowo-orzechowym aż 13% orzechów laskowych, natomiast w kremie o smaku słony karmel 40,1% orzeszków ziemnych i 4,9% orzechów laskowych!), wysokiej jakości ekologiczne kakao (już na 4 miejscu w składzie!) i błonnik. Konserwantom, sztucznym wzmacniaczom smaku, emulgatorom czy barwnikom mówimy stanowcze „nie”! Z tą czekoladową tubką inne popularne propozycje nie mają szans – Super Krówka wygrywa nie tylko składem, ale również i smakiem!
Jeśli wciąż poszukujesz zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych słodyczy, już nie musisz – właśnie je znalazłeś! Super Krówka to słodkość, której nie musisz się obawiać – ekologiczna, w pełni wegańska, bez mleka i glutenu. Spróbuj jej już dziś bez wyrzutów sumienia!
Jesteś ciekawy czym jeszcze zaskoczy Cię Super Krówka? Wejdź na: www.superkrowka.pl
mat. prasowe