Dzięki najnowszej książce uznanej dietetyczki Agaty Lewandowskiej przekonasz się, że w diecie o niskim indeksie glikemicznym trudna jest tylko… jej nazwa. Autorka w bardzo przystępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, by była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie glikemicznym to doskonały sposób odżywiania nie tylko dla osób ze schorzeniami takimi jak cukrzyca czy insulinooporność, ale dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się zdrowiem i zgrabną sylwetką.

Z książki dowiesz się między innymi:

  • Jaki jest indeks glikemiczny poszczególnych produktów?
  • Ile powinien wynosić indeks glikemiczny twoich posiłków?
  • Dlaczego warto stosować dietę o niskim IG?
  • Jak samodzielnie komponować zdrowe i smaczne posiłki?
  • Ile i jak można schudnąć na diecie o niskim IG?
  • Czy warto stosować słodziki?

Wydawnictwo RM