Reklama
Oremus_Tokaji_Aszu_3_Puttonyos

Jeszcze niedawno rozbieraliśmy choinkę, a już bukiety żonkili, bazi i tulipanów na ulicach sygnalizują nam, że powinniśmy zacząć zastanawiać się, co w tym roku pojawi się na naszym wielkanocnym stole. Niektórzy mają swoje ulubione potrawy, bez których nie wyobrażają sobie świąt, inni lubią eksperymentować z nowymi smakami, jednak wszystkie dania z pewnością zyskują, gdy towarzyszy im lampka dobrego wina.

Wino uwydatnia smak potraw, zbawiennie wpływa na nasze trawienie i dodaje elegancji posiłkowi. Jednak chociaż Polacy coraz lepiej orientują się w sztuce łączenia potraw z trunkami, to dopasowanie wina do tradycyjnych dań wielkanocnych może niektórych onieśmielać. Jeśli tak jest w Twoim przypadku, skorzystaj z propozycji eksperta profesjonalnego portalu winiarskiego - Winezja.pl.

- Najbardziej uniwersalnym winem, które można podać w każdym momencie, nawet jako aperitif, jest pochodzące z serca Toskanii Castellani Chianti D.O.C.G.  - radzi Tomasz Kolecki-Majewicz, Mistrz Polski Sommelierów, ekspert portalu Winezja.pl. - Jest to wytrawne, czerwone wino o rubinowoczerwonym kolorze i wyrazistym, owocowym i lekko korzennym smaku z aromatem fiołków i borówek".

Partnerzy

abk_logo kdm_logo zpap_logo teraz_polska_logo bok_logo kt_com_logo kopd_logo mediatory_logo_2 logo_lp
zamek_krolewski_logo perly_medycyny_logo mfr_orzel2013_logo mgr_orzel2013 mpr_orzel2013 gat_2013_logo logo_pp spp_2013 egd logo
 bwl logo  thingsbulb  cbck logo orly_budownictwa_logo rig_logo_2  logo kart arena  Platforma  retail logo