Reklama
karmelio_1Marka Krakuski wzbogaciła swoją ofertę o przełomową nowość w kategorii - paluszki z karmelem. Karmelio - kruche delikatne ciasteczka oblane mleczną czekoladą, skrywające w sobie kuszący karmel, zapakowane w elegancką matową folię z połyskującym logo Karmelio, zaspokoją w zmysłowy sposób każdą potrzebę słodyczy. Jest ich aż 16, żeby przyjemność jedzenia trwała jak najdłużej. 16 sposobów na słodką chwilę wytchnienia z Karmelio możesz znaleźć na stronie www.krakuski.com.pl. A jaki jest Twój sposób na chwilę wytchnienia z nowymi paluszkami marki Krakuski?

karmelio_2Producent: Bahlsen Polska

Czytaj więcej...

sys_1Nie dość, że zupy są całkowicie naturalne, nie zawierają żadnych konserwantów, sztucznych barwników, aromatów i wzmacniaczy smaku to naprawdę smakują i pozwalają się najeść! A dodatkowo robi się je szybko i prosto. Firma SYS raczy nas nowymi, rozgrzewającymi smakami – Kapuśniakiem i Cebulową!

Kapuśniak to jedna z tych zup, bez których polska kuchnia nie mogłaby się obejść. Dzięki swojemu kwaskowatemu smakowi ma rzeszę zwolenników. Kapusta nadaje zupie lekkość, a dodatek warzyw czyni ją niezwykle pożywną. Kapuśniak Babci Zosi przygotowany na wędzonce, podany z chlebem i ziemniakami z pewnością zaspokoi głód każdego łakomczucha.

Zupa Cebulowa jest wspaniałą propozycją szczególnie wtedy, gdy mamy ochotę na wykwintny i rozgrzewający posiłek. W tradycyjnej kuchni francuskiej podawana jest z grzankami i zapieczonym na wierzchu serem. Zupa cebulowa Babci Zosi zaskakuje swoim wyjątkowym smakiem – jest lekko słodka, delikatna i niezwykle aromatyczna.

Czytaj więcej...

el_sol_1Chociaż wakacje niemal za nami i wkrótce za oknami pojawi się prawdziwie jesienna aura, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby nadal cieszyć się wolnymi chwilami tak, jak robią to mieszkańcy południa Europy. To właśnie z myślą o osobach pełnych pozytywnej energii i optymizmu powstało nowe, półsłodkie białe wino El Sol Espana. Jest to kwintesencja najbardziej orzeźwiających, białych szczepów winogron, pochodzących ze słonecznej Hiszpanii.

Czy istnieje skuteczny sposób na jesienną chandrę? Południowcy mają na nią gotową receptę – wystarczą małe, drobne przyjemności, które sprawiają, że od razu zmieniamy swoje nastawienie, a codzienne życie nabiera niepowtarzalnego wyrazu. W celebracji wyjątkowych chwil, pomoże nam sprawdzone grono przyjaciół, dobre jedzenie i oczywiście towarzystwo win El Sol, czyli najbardziej słonecznej marki win na rynku polskim! Wina El Sol charakteryzują się niezwykle łagodnym smakiem, pełnym przyjemnych i owocowych nut.

Zaproś znajomych i przy dźwiękach chilloutowej muzyki, korzystajcie z uroków wspólnego spędzania czasu. Jeśli planujesz podać swoim gościom lekkie dania drobiowe, rozmaite przekąski i startery, a przede wszystkim potrawy kuchni śródziemnomorskiej, to koniecznie wybierz nowy rodzaj wina El Sol - białe El Sol Espana. To półsłodkie wino o owocowym aromacie oraz świeżym i łagodnym smaku, zwieńczone delikatną nutą słodyczy, wprowadzi radosny nastrój podczas każdego spotkania w gronie bliskich osób. Zostało stworzone z najlepszych, wyselekcjonowanych gron szczepu Airen – gwiazdy wśród hiszpańskich win. Schłodzone do temperatury 8-10°C będzie doskonale orzeźwiającym zwieńczeniem miłego popołudnia bądź udanego wieczoru.

Czytaj więcej...

santa_carolina_1Miłość do wina, południowy temperament, niezrównany smak i aromat chilijskich win Santa Carolina były motywami przewodnimi konferencji prasowej „Santa Carolina – historia wina z Chile”. Wydarzenie odbyło się 13 czerwca br. w Duchnicka Wine&Food w Warszawie. Zorganizowała je firma Ambra S.A., wyłączny dystrybutor tej marki w Polsce. Podczas spotkania goście zapoznali się z pasjonującą historią słynnej chilijskiej winnicy Carolina Wine oraz degustowali wyborne wina Santa Carolina. Ta okazja do poznania przybyłych na specjalne zaproszenie Ambra S.A. przedstawicieli winnicy oraz ich produktów, zgromadziła liczne grono znawców tematyki winnej i jego wielbicieli.

Ambra S.A. lider na rynku importerów i dystrybutorów win w Polsce, gościła ekspertów branży winiarskiej, przedstawicieli jednej z trzech najbardziej znanych winnic w Chile - Carolina Wine.
Podczas spotkania, które otworzył Robert Ogór - Prezes Zarządu Ambra S.A., przedstawiciele winnicy Carolina Wine: Santiago Larrain - General Manager i członek rodziny Carolina Wine z Chile, Christian Wylie - Commercial Director, Andrés Caballero - Chief Winemaker oraz Gonzalo Bertelsen - General Manager of Vina Casablanca – z pasją przedstawili historię swojej winnicy oraz opowiedzieli o spektakularnym rozwoju marki "Santa Carolina”. Następnie zaprezentowali potencjał i możliwości wytwarzania wina w Chile i przeprowadzili degustację wina. Szczególne zainteresowanie gości wzbudził opis „zwykłego” dnia chilijskiego sommeliera, a pytań ze strony dziennikarzy nie było końca.

Czytaj więcej...

CIN_CIN_Rose_1Słońce, popołudniowy relaks w towarzystwie ulubionego modowego magazynu i lampki CIN&CIN Rose... Czego chcieć więcej do pełni szczęścia? Delikatne jak mgła, orzeźwiające niczym rosa, różowe, subtelne i niezwykle kobiece – czyli wino musujące CIN&CIN Rose najlepszy dodatek ciepłych dni, tego lata w nowej, eleganckiej butelce.

Niezwykły aromat oraz orzeźwiający smak CIN&CIN Rose uwodzi zmysły i wyzwala pełnię emocji każdej kobiety. Teraz do kupienia w stylowej butelce, której odświeżony design zachwyci niejedną wielbicielkę mody i dobrego smaku. To niezbędny dodatek letnich dni, pełnych słońca i luzu.

Kobiecy róż i słodycz, orzeźwiające bąbelki – to esencja CIN&CIN Rose.
Wino doskonale nadaje się na aperitif oraz do przekąsek i deserów. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 8o C.
Cena: 22,99 pln za butelkę o pojemności 0,75 l.

Czytaj więcej...

foodpanda_logo_1Już nie tylko książki, muzyka i filmy, ale coraz częściej również produkty spożywcze pojawiają się w internetowych koszykach Polaków. Jeszcze w 2011 r. zaledwie 8 proc. użytkowników sieci decydowało się na zakup jedzenia online. W zeszłym roku zrobił to już co 7 polski internauta. Średnio wydajemy nawet 50 zł na gotowe potrawy z internetu. Coraz większa część takich zakupów jest generowana przez smartfony.

Według najnowszego raportu1, już 60 procent polskich internautów deklaruje, że robi zakupy w sieci minimum kilka razy w roku. Rynek e-commerce dojrzał w ciągu ostatnich lat, a transakcje zawierane w sieci stały się dla większości użytkowników codziennością. Co prawda nadal najchętniej kupują oni książki, płyty i filmy – 50 proc., jednak coraz częściej sięgają po produkty, które do tej pory zarezerwowane były wyłącznie dla tradycyjnych sklepów. Mowa tu o odzieży i produktach spożywczych. O ile ubrania w razie niezadowolenia można odesłać i odzyskać pieniądze, o tyle z jedzeniem nie jest to już takie łatwe. Dlatego najczęściej internauci zamawiają produkty o bardzo długim terminie ważności, co w ich mniemaniu ma być gwarancją świeżości. To zaczyna się jednak zmieniać. Wraz z powstaniem serwisów umożliwiających zamawianie jedzenia z restauracji przez internet, użytkownicy coraz chętniej sięgają po gotowe posiłki. – Warto zauważyć, że już dziś kupujący w naszym serwisie wydają średnio 50 złotych przy każdej transakcji. Duża część z nich, 12,5 – 16 proc., zamawia posiłki za pomocą telefonu komórkowego, korzystając z dedykowanej aplikacji – mówi Piotr Łagowski z serwisu Foodpanda.pl

Czytaj więcej...

palma_1Soczyste, pełne słońca i słodkiego aromatu potrafią przywołać głęboko ukryte wspomnienia pierwszych wakacji spędzonych na wsi. Wiśnie to niekwestionowane królowe lipcowych sadów. Nie przegap ich zbiorów, bo szybko znikają z targowych stołów i sklepowych półek. Nam najlepiej smakują w postaci ciasta, a Ty co wybierzesz - konfitury czy nalewkę?

Wiśniowe wypieki znane są smakoszom słodkości już od… Średniowiecza! Przepisy łączące ciasto kruche i wiśnie znajdziemy w książkach kucharskich Normanów, którzy osiedlili się w Anglii. Współcześnie, cherry pie należy do amerykańskiej klasyki cukierniczej. Francuzi mają ulubione clafoutis, tradycyjny deser z regionu Limousin, czyli wiśnie zapiekane pod delikatnym ciastem z jaj, mleka i mąki.

W polskiej tradycji kulinarnej wiśnie występują w różnorodnej postaci, zależnej od ich gatunku i przeznaczenia. Według różnych źródeł, w naszych sadach uprawianych jest około 30 odmian wiśni. Zasadniczo, można wyróżnić trzy grupy wiśni: czerechy – mieszańce, powstałe w wyniku skrzyżowania wiśni z czereśnią, szklanki - jasne wiśnie oraz wiśnie czarne, używane głównie do wyrobu soków.

Czytaj więcej...

delecta_tarta_1Popularna w kuchni francuskiej, faworytka blogerów kulinarnych i amatorów szybkich, lecz kreatywnych wypieków – tarta – od dzisiaj może być przebojem także w Twoim domu. Delecta, jako pierwsza, wprowadza na rynek unikalny produkt – Tartę na 1001 sposobów Delecta do samodzielnego wypieku, w wariantach na słono i na słodko.

Tarta składa się z dwóch elementów: cieniutkiej podstawy kruchego ciasta i farszu o dowolnym smaku – wytrawnym lub słodkim. Upieczona w charakterystycznej okrągłej foremce z falistym, niskim brzegiem, może być zarówno eleganckim daniem obiadowym, jak i lekkim deserem.

Nowe Tarty na 1001 sposobów Delecta to zaproszenie do kulinarnej przygody. Opakowanie produktu zawiera dwa uniwersalne składniki: ciasto kruche (w wersji słodkiej lub słonej) oraz fix (rodzaj zagęstnika) do nadzienia (także w dwóch wariantach). Ostateczny smak wypieku zależy od indywidualnie dobranych dodatków. Podpowiedzi z czym przygotować oryginalną tartę dostarcza książeczka z przepisami, dołączona do każdego produktu.

Czytaj więcej...

czarniecki_2„Doskonała jakość i najlepszy smak to, to czym marka przyciąga rzesze stałych jak i nowych klientów. Tradycyjne produkty oraz nowości w ofercie Czanieckich Makaronów nadają się nie tylko do zup i drugich dań, ale również do sałatek i zapiekanek.

Nowe, odświeżone opakowania zachęcają do kupna, a nowe formy do poszerzenia kulinarnych horyzontów. Makarony z pełnego przemiału, kolorowe formy? Pomidorowe i szpinakowe, a także duże muszle i świdry idealne do zapiekania to propozycja Czanieckich Makaronów na 2013 rok.”

Czytaj więcej...

barilla_1Makarony Barilla charakteryzują się najwyższą jakością, wypracowywaną przez ponad 135 lat działalności firmy. Produkowane są z najlepszej pszenicy twarda (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo.

Barilla to również marka sosów, które mogą wnieść do kuchni każdego konsumenta powiew śródziemnomorskiej tradycji. Sporządzone według najlepszych receptur, wyłącznie z naturalnych i dokładnie dobranych składników, nie zawierają konserwantów. Dzięki prostocie w przygotowaniu i wyjątkowym walorom smakowym są idealne zarówno na specjalne okazje jak i do codziennych, rodzinnych posiłków.

---
Opakowanie jednostkowe makaronu: 500g
Cena na półce za podstawowy asortyment: 5,50 zł

Opakowanie jednostkowe sosów: od 190g do 400g
Cena na półce: od 9 zł do 14 zł za słoiczek

Czytaj więcej...

Strona 25 z 26

Partnerzy

abk_logo kdm_logo zpap_logo teraz_polska_logo bok_logo kt_com_logo kopd_logo mediatory_logo_2 logo_lp
zamek_krolewski_logo perly_medycyny_logo mfr_orzel2013_logo mgr_orzel2013 mpr_orzel2013 gat_2013_logo logo_pp spp_2013 egd logo
 bwl logo  thingsbulb  cbck logo orly_budownictwa_logo rig_logo_2  logo kart arena  Platforma  retail logo