Reklama

Przepisy z wykorzystaniem nowych serów pleśniowych Hochland

hochlandKanapkę niejednokrotnie zjadamy na śniadanie, lunch czy kolację. Szybka i prosta  w przygotowaniu, wcale nie musi oznaczać nudnego posiłku. Wytrawna czy słodka? Z camembertem czy serem brie? Dzięki nowym serom pleśniowym Hochland, każda kanapka może być wyjątkowa. Na dowód tego, poniżej zamieszczamy trzy przepisy skomponowane przez Marcina Budynka. Zachęcamy do spróbowania! Smacznego!

Marcin Budynek jest szefem kuchni i dyrektorem Gastronomii w Hotelu Warszawa w Augustowie. Jest też założycielem i właścicielem Akademii Kulinarnej Marcina Budynka. Absolwent Poznańskiej Szkoły Gastronomicznej, uczył się między innymi u Dominique'a Pootie - byłego szefa kuchni Francois'a Mitteranda. Przeszedł szkolenie we Francuskiej Szkole Gastronomicznej w Compiegne pod Paryżem. Wieloletni szef kuchni Hotelu Bryza w Juracie. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Hiszpani, Włoszech, Francji, Angli, Chile i Rpa. Laureat konkursu m.in. " Kreator Smaku", Złota Patelnia, Dania Wigilijne.


Bajgle z wędzonym łososiem i serem Hochland Camembert z zielonym pieprzem

Składniki na 2 osoby

Bajgle 2 szt.
Łosoś wędzony 80g
Hochland Camembert z zielonym pieprzem 1 szt.
Chrzan 1 łyżka
Jogurt gęsty 2 łyżka
Kiełki drobne

Sposób wykonania
Bajgle kroimy na pół, smarujemy chrzanem wymieszanym z jogurtem. Ser Hochland Camembert tniemy wzdłuż na dwie polówki i układamy na bajglach. Następnie, na serze układamy plastry wędzonego łososia. Przykrywamy drugą połówką, a w miejsce dziurki układamy kiełki.

Czytaj więcej...

almetteAlmette inspiruje nowymi owocowymi smakami!

Almette fruit to linia lubianych serków Almette w wydaniu owocowym. Seria składa się z trzech smaków: gruszka-jabłko, wiśnia-żurawina oraz jagoda-malina. Odpowiednio dobrane kompozycje smaków tworzą oryginalne i aromatyczne połączenia.

Puszyste serki w nowych, owocowych wariantach to doskonała alternatywa dla klasycznych śniadań oraz świetny pomysł na słodką przekąskę. Znakomicie komponują się z chrupiącą bagietką, jak i z naturalnym musli w formie lekkiego deseru. Polecane również, jako dodatek do naleśników, gofrów czy też croissantów. To inspiracja i zachęta do odkrywania własnych, owocowych wariacji.

Czytaj więcej...

Dwa regiony Kolumbii, dwa charaktery

colombian 1Colombian Terroirs – wiosenna edycja limitowanych kaw prosto z Kolumbii

By znów zachwycić i zaskoczyć, a przede wszystkim dostarczyć nowych doznań konsumentom Nespresso, eksperci marki sięgnęli do bogactwa regionów Kolumbii. Tak powstała wiosenna limitowana edycja Colombian Terroirs, obejmująca dwie kawy - Cauca i Santander.

Wprawieni w sztuce pozyskiwania ziaren znawcy Nespresso wyszukali zielone owoce w dwóch kolumbijskich regionach: Cauca oraz Santander. To właśnie z tamtejszych aromatycznych odmian Arabiki stworzyli dwie nowe Grand Cru.

Kontynuując ideę towarzyszącą serii Pure Origin – kaw z jednego tylko miejsca pochodzenia - Nespresso poszło o krok dalej niż dotychczas. Edycja Colombian Terroirs uosabia różnorodność gatunków Arabiki uprawionej w odmiennych lokalizacjach tego samego kraju.

Czytaj więcej...

HochlandZ myślą o konsumentach, którzy cenią sobie wyjątkowy smak i jednocześnie poszukują alternatywy dla serów w przystępnej cenie, firma Hochland wprowadziła na rynek nowe sery pleśniowe. Pyszny i kremowy Hochland Camembert oraz Hochland Brie o aksamitnej skórce i intensywnym smaku sprawią, że codzienna kanapka stanie się prawdziwą ucztą smaków. Co więcej, sery camembert i brie dostępne są w wielu wariantach smakowych. Dla każdego, coś pysznego!

Hochland Brie naturalny pod cienką, aksamitną skórką kryje kremowe wnętrze. Charakterystyczny dla serów pleśniowych intensywny smak w połączeniu z chlebem czy też bagietką to duet idealny.
Gramatura: 125 g

Hochland Brie z ziołami dzięki odpowiednio dobranej kompozycji ziół wydobywa z sera bogactwo smaku i aromatu. Doskonale komponuje się ze świeżymi warzywami.
Gramatura: 125 g

Czytaj więcej...

viva choco rolls 1Wyrafinowana kombinacja z wybornych zbóż i kakao. Mają subtelny i oryginalny smak, chrupki VIVA Choco Rolls są idealnym deserem, pełnym witamin.

Wyśmienicie smakują z mlekiem lub kakao. Dostępne są też chrupki z nadzieniami: truskawkowym lub bananowym.

cita 1Aromatyczne, chrupiące i zawsze świeże – Chrupki CITA uwodzą od pierwszego… chrupnięcia. W domu, w szkole, w kinie albo na ulicy, z colą albo z sokiem, Chrupki CITA są świetną przekąską.

Czytaj więcej...

naty 1WAFLE NATY CAPPUCCINO – to słodkie i bardzo smaczne wafelki, wypełnione kremem cappuccino i polane aksamitną polewą o smaku cappuccino, a do tego posypane delikatną kawą. Są wybornym deserem, na który każdy zawsze ma ochotę.

Wafelki cappuccino i do tego filiżanka gorącego cappuccino – czemu nie…na dobry początek dnia.

Czytaj więcej...

chrupsy_1Polacy lubią chrupać! A coraz większa świadomość wybieranych potraw sprawia, że paluszki, chipsy ziemniaczane i orzeszki zastępujemy chrupiącymi, suszonymi chipsami owocowymi i warzywnymi. Wspierając ten trend na sklepowych półkach pojawiły się 3 nowe smaki chipsów Crispy Natural – papryka, brzoskwinia i jabłko toffi.

Crispy Natural to mocno chrupiące i naturalne chipsy z najwyższej jakości warzyw i owoców wytwarzane w innowacyjnej technologii suszenia, bez smażenia i pieczenia. Dzięki czemu zachowują wysoki poziom składników odżywczych i dostarczają Porcję Pozytywnej Energii każdego dnia. Do tej pory mogliśmy cieszyć się smakiem chipsów z jabłek, truskawek, pomidorów, buraków, marchwi. Od stycznia na sklepowych półkach dostępne są nowe chipsy Crispy Natural z brzoskwini, papryki i jabłka toffi. Możesz cieszyć się ich smakiem chrupiąc do woli!

CHRUP JABŁKO! toffi Crispy Natural. To propozycja dla wielbicieli naturalnych, owocowych przekąsek. Dodatek toffi sprawia, że chipsy mają delikatny karmelowy smak, który doskonale komponuje się z jabłkami. Jedno opakowanie chipsów zostało zrobione z dwóch świeżych jabłek pochodzących z polskich sadów. Owoce w procesie produkcji nie są obierane ze skórki, dzięki czemu chipsy mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Docenią je zapewne zarówno dorośli jak i dzieci. CHRUP JABŁKO! toffi gdy tylko przyjdzie Ci na nie ochota!

CHRUP PAPRYKĘ! Crispy Natural. Teraz wielbiciele wytrawnych smaków, mogą cieszyć się chipsami zrobionymi w 100% z papryki. Opakowanie chipsów o wadze 15 g zostało zrobione z jednej okazałej, czerwonej papryki. Chipsy z papryki Crispy Natural są źródłem witamin C i A, które mają dobroczynny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu oraz wyróżnia je wysoka zawartość błonnika pokarmowego. CHRUP PAPRYKĘ! To Twoja Porcja Pozytywnej Energii.

Czytaj więcej...

nescafe_1Bukeela ka Ethiopia to pierwsza kawa z serii Pure Origin pochodząca z ojczyzny kawy - Etiopii

Nespresso odsłania przed konsumentami nową Grand Cru, będącą hołdem dla jednego z najsłynniejszych krajów uprawy kawy, Etiopii. Finezyjna i aromatyczna Bukeela ka Ethiopia wzbogaca wyjątkową kolekcję Pure Origin – kaw, z której każda ściśle powiązana jest z krajem pochodzenia.

Podobnie jak region, z którego pochodzi, Bukeela ka Ethiopia jest unikalna i niepowtarzalna. Jej ziarna palone są osobno, co nadaje jej charakterystyczny aromat, niedający się pomylić z żadnym innym. Zamknięta w nowej kapsułce czysta Arabika charakteryzuje się świeżym bukietem przypominającym jaśmin, białą lilię, kwiat bergamotki i pomarańczy. Ta wykwintna mieszanka o intensywności 3 idealnie smakuje w postaci Lungo (110 ml).

Bukeela ka Ethiopia podawana z mlekiem staje się jeszcze bardziej kremowa i łagodna. Odrobina mlecznej pianki nadaje kawie delikatne nuty karmelu bez umniejszania jej wyjątkowemu, kwiatowemu charakterowi. Serwowana w postaci latte zaskakuje lekkością i słodyczą biszkoptu.

Czytaj więcej...

naturalnie ze smakiem

cydr_miodowy_1Słodycz naturalnego miodu gryczanego połączona ze słodko-kwaśnymi, dojrzewającymi w słońcu jabłkami to sekret nowego smaku Cydru Lubelskiego Jabłko Suszone na Miodzie. Lekki, przyjemnie rozgrzewający napój alkoholowy z wyrazistym charakterem to obowiązkowy must have tego oraz nadchodzącego roku!

Naturalnie jabłkowy, orzeźwiający smak Cydru Lubelskiego z dnia na dzień podbił serca Polaków. Ten lekki produkt, powstający ze świeżego soku jabłkowego doskonale odpowiada na potrzeby współczesnych konsumentów, którzy dzisiaj preferują napoje alkoholowe niskoprocentowe, innowacyjne, a przy tym naturalne, lekkie i oczywiście smaczne. Dlatego Cydr Lubelski przemawia nawet do osób, które do alkoholu podchodzą z dystansem. Cydr Lubelski jest również trunkiem bardzo uniwersalnym, pasującym do każdej pory dnia i wielu różnych okazji. Dla produktu tak naturalnego, jak Cydr Lubelski, rzeczą równie oczywistą jest jego regionalna tożsamość – coraz bardziej doceniana przez konsumentów poszukujących autentycznej jakości. W oparciu o tradycyjną recepturę Cydr Lubelski zaskakuje dzisiaj nowym, oryginalnym wariantem smakowym.

Cydr Lubelski Jabłko Suszone na Miodzie został stworzony z myślą o wszystkich, którzy cenią w cydrze orzeźwienie, jak również tych, którzy chcą delektować się głębią smaku dojrzałych jabłek wydobytą dzięki połączeniu z naturalnym miodem gryczanym.

Czytaj więcej...

Strona 25 z 28

Partnerzy

abk_logo kdm_logo zpap_logo teraz_polska_logo bok_logo kt_com_logo kopd_logo mediatory_logo_2 logo_lp
zamek_krolewski_logo perly_medycyny_logo mfr_orzel2013_logo mgr_orzel2013 mpr_orzel2013 gat_2013_logo logo_pp spp_2013 egd logo
 bwl logo  thingsbulb  cbck logo orly_budownictwa_logo rig_logo_2  logo kart arena  Platforma  retail logo