Reklama

NOWE SMAKI NOCNEGO ŻYCIA POLAKÓW

smirnoff_black_1Są młodzi, kreatywni i ciągle szukają nowych atrakcji. Mają setki znajomych na profilach społecznościowych, poddają się spontanicznym pomysłom, bo lubią żyć chwilą. Tak można opisać w kilku słowach młodych mieszkańców polskich miast. Nic więc dziwnego, że ich nocne życie wygląda zupełnie inaczej, niż kilka lat temu. Wychodząc naprzeciw nowym trendom, Smirnoff Black zaprezentował dwa nowe warianty smakowe: Espresso i Lime&Mint. Przygotował również konkurs - autorzy najlepszych pomysłów na imprezy w stylu tych dwóch smaków, pojadą na koncert do Berlina.

- Polakom nie wystarczają już proste schematy zabawy, według których jedyną formą spędzania wieczoru jest wyjście do klubu. Chłoną wszystko co nowe, są otwarci na ludzi i nowe znajomości. Potrzebują nowych bodźców i inspiracji do tego, żeby jak najpełniej korzystać z życia. Koncerty, pokazy mody, wernisaże… Miasto nie daje nam odpocząć – mamy dostęp do atrakcji, których pragnęliśmy doświadczać od dawna. Jesteśmy kolekcjonerami wrażeń, przemieszczającymi się z miejsca na miejsce, w poszukiwaniu najpiękniejszych przeżyć. – mówi Patryk „Burzka” Burzyński, organizator najlepszych warszawskich imprez, właściciel firmy Warsaw Black.

Jego słowa znajdują potwierdzenie w ankiecie1 przeprowadzonej przez Interaktywny Instytut Badań Rynkowych dla Smirnoff Black. Odpowiadając na pytanie: W jaki sposób starasz się wspólnie ze znajomymi uatrakcyjnić Wasze imprezy?, Polacy wskazują różne rozwiązania: wspólnie gotują egzotyczne potrawy, wymyślają oryginalne tematy przewodnie, szukają nowych miejsc na zorganizowanie przyjęć. Jednak zdecydowana większość, bo aż 43 proc. z ankietowanych najchętniej urozmaica swoje imprezy poprzez próbowanie nowych rodzajów alkoholi.

- Goście przy barze coraz bardziej są zainteresowani eksperymentowaniem ze smakami alkoholi. Przeglądając dostępny asortyment na barze dostrzegają nowości, którymi są zainteresowani - mówi Szymon Szymonik, barman w warszawskim gastrobarze MoMu. – Zauważyłem, że coraz chętniej sięgają po alkohole smakowe. Nadają się one idealnie do picia zarówno w shotach jak i w cocktailach. Wybór smaków jest ogromny - w sklepach i barach można znaleźć wódki w wielu wariantach. Barman ma tu duże pole do popisu szczególnie, iż wybór alkoholi jest przeogromny. Dzięki temu każdy gość jest w stanie znaleźć smak, jaki akurat jemu odpowiada, a moją rolą jest pod ten smak stworzyć cocktail, po który będzie chciało się wracać. Na bazie wódek smakowych Smirnoff Black można w łatwy sposób samemu w domu tworzyć własne przepisy drinków, eksperymentując ze smakami i łącząc ze sobą rożne składniki – dodaje.

Czytaj więcej...

cin_cin_bianco_1- limitowana edycja CIN&CIN Spumante Bianco już w sprzedaży!

CIN&CIN SPUMANTE BIANCO Semi Dolce w nowej, jeszcze bardziej eleganckiej odsłonie inauguruje sezon win musujących. Designerska edycja bestsellera CIN&CIN to propozycja dla silnych, niezależnych kobiet ceniących piękne detale i włoski, zmysłowy styl.

W tym roku CIN&CIN SPUMANTE BIANCO będzie uwodzić nie tylko delikatnym smakiem, ale również niepowtarzalną szatą graficzną, utrzymaną w barwach śnieżnej bieli, złota i czerni. Grafika, która swoją niezwykłą dbałością o szczegóły przywodzi na myśl luksusową ceramikę …a może rzeźby włoskich mistrzów. Nie jest to przypadkowe skojarzenie. Dodatkowo, designerska butelka podświetlona ultrafioletowym światłem mieni się, uwydatniając charakterystyczne dla marki detale.

CIN&CIN SPUMANTE BIANCO to delikatne, białe, półsłodkie wino musujące, które pochodzi z północnych Włoch - miejsca, gdzie design obecny jest we wszystkich sferach życia. Tradycyjne receptury, według których tworzone jest jedno z najbardziej cenionych przez konsumentów win musujących gwarantują harmonijny smak oraz wyrafinowany aromat. CIN&CIN SPUMANTE BIANCO - tak jak jego włoskie korzenie - jest zmysłowy i pełen musującej energii. To włoska nuta namiętności, która sprawi, że każde spotkanie w jego towarzystwie będzie wyjątkowe i niezapomniane. Bo nie ma CIN CIN bez CIN&CIN!

Najlepiej smakuje podane w temperaturze 6-8 oC.
Zawartość alkoholu: 11%
Pojemność: 0,75 l

Czytaj więcej...

kupiec_1Według prawidłowych zasad żywienia produkty zbożowe stanowią podstawę piramidy żywieniowej i powinny znajdować się w codziennej diecie w największej ilości. Piramida żywieniowa ukazuje strukturę prawidłowego dziennego spożycia różnych produktów. Jest ona prostym i praktycznym przewodnikiem po skomplikowanych zaleceniach żywieniowych. Zasada piramidy jest prosta. Wszystkie produkty spożywcze są podzielone na kilka grup. U podstawy piramidy znajdują się produkty, które powinny stanowić główny element każdej diety. Im bliżej wierzchołka, tym mniej produktów z danej grupy powinniśmy spożywać.

Czytaj więcej...

niedaleko pada jabłko od jabłoni


cydr_lubelski_1cydr_lubelski_2W samym środku sezonu jabłkowego, najmodniejszy lekki napój alkoholowy zaowocował nową butelką Cydru Lubelskiego 330 ml.

Cydr Lubelski jest pierwszym polskim cydrem produkowanym na skalę przemysłową. Teraz dostępny jest w litrowej butelce lub jako nowość w małej wersji o pojemności 330 ml z kapslem typu twist-off.
Siła Cydru Lubelskiego tkwi przede wszystkim w smaku jabłek zbieranych w polskich sadach. Aby mógł powstać 1 litr tego napoju, sadownicy muszą zebrać nawet 1,5 kilograma jabłek, dzięki czemu w cydrze tak mocno czuć charakterystyczny, słodko-kwaśny smak owoców. Do jego produkcji używa się świeżo tłoczonego moszczu jabłkowego, wytwarzanego z dojrzałych i aromatycznych owoców, który poddawany jest procesowi naturalnej fermentacji bez dodawania sztucznych barwników, substancji słodzących czy dwutlenku węgla. Cały proces produkcji i butelkowania cydru przebiega na Lubelszczyźnie.

Cydr Lubelski stanowi idealne połączenie naturalnie owocowego smaku i intensywnie orzeźwiającego aromatu. Dzięki temu popularność tego delikatnie musującego napoju o zawartości jedynie 4,5% alkoholu i niezobowiązującym charakterze nie słabnie. Równie nieformalny, ale lżejszy od piwa, latem był atrakcją pikników i garden party, jesienią doskonale sprawdza się w trakcie domówek i wieczorów spędzanych tylko we dwoje. Co ciekawe, po cydr sięgają zarówno zwolennicy nowoczesnego stylu życia, otwarci na wszelkie nowości, jak i ci, którzy cenią sobie powrót do rdzennie polskich, oryginalnych receptur.

Za granicą cydr, zwłaszcza w Europie Zachodniej, jest jednym z najpopularniejszych trunków. Największą swoją popularność zdobył w Wielkiej Brytanii, gdzie do jego fanów zalicza się między innym księcia Williama, a kultura picia cydrów sięga już czasów starożytności - za pierwszego i największego amatora tego napoju uważa się Juliusza Cezara.

Czytaj więcej...

S.Pellegrino i Acqua Panna – wody niezastąpione na stole


woda_pellegrino_1S.Pellegrino i Acqua Panna to wyśmienity duet włoskiej naturalnej wody mineralnej gazowanej i niegazowanej. Pierwsza pełna świeżości i lekko słonawa, druga delikatna i aksamitna, wzmacniająca nawet subtelne smaki. Można je znaleźć na stołach najlepszych restauracji na świecie, wybierane są przez najbardziej uznanych restauratorów, szefów kuchni i sommelierów. Idealnie harmonizują z posiłkami. Teraz, kiedy zbliża się czas rodzinnego biesiadowania przy świątecznych potrawach, zaserwuj swoim bliskim S.Pellegrino oraz Acqua Panna i wspólnie odkryjcie magię smaków.

Zasiadając do stołu wodę traktujemy jako dodatek do dania, nie zdając sobie sprawy z tego, że pomaga ona pobudzić nasze kubki smakowe i tym samym poczuć burzę smaków. Odpowiedni dobór wody do posiłku daje możliwość wyczucia głębi potrawy. Doskonałym momentem do wypróbowania i delektowania się S.Pellegrino oraz Acqua Panna będą nadchodzące święta. Dzięki autorskiemu projektowi S.Pellegrino i Acqua Panna, przy współpracy z najlepszymi sommelierami, powstał Water Codex, czyli zbiór kluczowych zasad łączenia wody z daniami i winami.

Główne zasady harmonizacji wina i wody:

Świeże, owocowe wina o prostych wonnych własnościach organoleptycznych doskonale pasują do wody Acqua Panna. Wina białe poddane leżakowaniu w dębowych beczkach są bardziej złożone i doskonale harmonizują z wodą Acqua Panna. Młode, świeże i lekkie wina różowe idealnie pasują do wody Acqua Panna. Jeśli natomiast mają wysoką zawartość alkoholu i charakteryzują się silną strukturą, należy je podawać z S.Pellegrino.

Czytaj więcej...

ambasada_herbaty_logoAmbasada Herbaty powstała dzięki pasji osób ceniących dobry i naturalny smak herbat. Dokładamy wszelkich starań aby proponowane przez nas herbaty był najwyższej jakości. Oferujemy bogaty wybór herbat z najodleglejszych zakątków świata takich jak Chiny, Indie, Kenia, Sri Lanka, Indonezja, Turcja, Wietnam, Japonia, Argentyna i Iran.

W Ambasadzie Herbaty znajdziesz nie tylko natrualny samk herbat ale również doskonałe mieszanki smakowe na każdą okazję, a oto kilka z nich…

Czytaj więcej...

karmelio_1Marka Krakuski wzbogaciła swoją ofertę o przełomową nowość w kategorii - paluszki z karmelem. Karmelio - kruche delikatne ciasteczka oblane mleczną czekoladą, skrywające w sobie kuszący karmel, zapakowane w elegancką matową folię z połyskującym logo Karmelio, zaspokoją w zmysłowy sposób każdą potrzebę słodyczy. Jest ich aż 16, żeby przyjemność jedzenia trwała jak najdłużej. 16 sposobów na słodką chwilę wytchnienia z Karmelio możesz znaleźć na stronie www.krakuski.com.pl. A jaki jest Twój sposób na chwilę wytchnienia z nowymi paluszkami marki Krakuski?

karmelio_2Producent: Bahlsen Polska

Czytaj więcej...

sys_1Nie dość, że zupy są całkowicie naturalne, nie zawierają żadnych konserwantów, sztucznych barwników, aromatów i wzmacniaczy smaku to naprawdę smakują i pozwalają się najeść! A dodatkowo robi się je szybko i prosto. Firma SYS raczy nas nowymi, rozgrzewającymi smakami – Kapuśniakiem i Cebulową!

Kapuśniak to jedna z tych zup, bez których polska kuchnia nie mogłaby się obejść. Dzięki swojemu kwaskowatemu smakowi ma rzeszę zwolenników. Kapusta nadaje zupie lekkość, a dodatek warzyw czyni ją niezwykle pożywną. Kapuśniak Babci Zosi przygotowany na wędzonce, podany z chlebem i ziemniakami z pewnością zaspokoi głód każdego łakomczucha.

Zupa Cebulowa jest wspaniałą propozycją szczególnie wtedy, gdy mamy ochotę na wykwintny i rozgrzewający posiłek. W tradycyjnej kuchni francuskiej podawana jest z grzankami i zapieczonym na wierzchu serem. Zupa cebulowa Babci Zosi zaskakuje swoim wyjątkowym smakiem – jest lekko słodka, delikatna i niezwykle aromatyczna.

Czytaj więcej...

el_sol_1Chociaż wakacje niemal za nami i wkrótce za oknami pojawi się prawdziwie jesienna aura, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby nadal cieszyć się wolnymi chwilami tak, jak robią to mieszkańcy południa Europy. To właśnie z myślą o osobach pełnych pozytywnej energii i optymizmu powstało nowe, półsłodkie białe wino El Sol Espana. Jest to kwintesencja najbardziej orzeźwiających, białych szczepów winogron, pochodzących ze słonecznej Hiszpanii.

Czy istnieje skuteczny sposób na jesienną chandrę? Południowcy mają na nią gotową receptę – wystarczą małe, drobne przyjemności, które sprawiają, że od razu zmieniamy swoje nastawienie, a codzienne życie nabiera niepowtarzalnego wyrazu. W celebracji wyjątkowych chwil, pomoże nam sprawdzone grono przyjaciół, dobre jedzenie i oczywiście towarzystwo win El Sol, czyli najbardziej słonecznej marki win na rynku polskim! Wina El Sol charakteryzują się niezwykle łagodnym smakiem, pełnym przyjemnych i owocowych nut.

Zaproś znajomych i przy dźwiękach chilloutowej muzyki, korzystajcie z uroków wspólnego spędzania czasu. Jeśli planujesz podać swoim gościom lekkie dania drobiowe, rozmaite przekąski i startery, a przede wszystkim potrawy kuchni śródziemnomorskiej, to koniecznie wybierz nowy rodzaj wina El Sol - białe El Sol Espana. To półsłodkie wino o owocowym aromacie oraz świeżym i łagodnym smaku, zwieńczone delikatną nutą słodyczy, wprowadzi radosny nastrój podczas każdego spotkania w gronie bliskich osób. Zostało stworzone z najlepszych, wyselekcjonowanych gron szczepu Airen – gwiazdy wśród hiszpańskich win. Schłodzone do temperatury 8-10°C będzie doskonale orzeźwiającym zwieńczeniem miłego popołudnia bądź udanego wieczoru.

Czytaj więcej...

santa_carolina_1Miłość do wina, południowy temperament, niezrównany smak i aromat chilijskich win Santa Carolina były motywami przewodnimi konferencji prasowej „Santa Carolina – historia wina z Chile”. Wydarzenie odbyło się 13 czerwca br. w Duchnicka Wine&Food w Warszawie. Zorganizowała je firma Ambra S.A., wyłączny dystrybutor tej marki w Polsce. Podczas spotkania goście zapoznali się z pasjonującą historią słynnej chilijskiej winnicy Carolina Wine oraz degustowali wyborne wina Santa Carolina. Ta okazja do poznania przybyłych na specjalne zaproszenie Ambra S.A. przedstawicieli winnicy oraz ich produktów, zgromadziła liczne grono znawców tematyki winnej i jego wielbicieli.

Ambra S.A. lider na rynku importerów i dystrybutorów win w Polsce, gościła ekspertów branży winiarskiej, przedstawicieli jednej z trzech najbardziej znanych winnic w Chile - Carolina Wine.
Podczas spotkania, które otworzył Robert Ogór - Prezes Zarządu Ambra S.A., przedstawiciele winnicy Carolina Wine: Santiago Larrain - General Manager i członek rodziny Carolina Wine z Chile, Christian Wylie - Commercial Director, Andrés Caballero - Chief Winemaker oraz Gonzalo Bertelsen - General Manager of Vina Casablanca – z pasją przedstawili historię swojej winnicy oraz opowiedzieli o spektakularnym rozwoju marki "Santa Carolina”. Następnie zaprezentowali potencjał i możliwości wytwarzania wina w Chile i przeprowadzili degustację wina. Szczególne zainteresowanie gości wzbudził opis „zwykłego” dnia chilijskiego sommeliera, a pytań ze strony dziennikarzy nie było końca.

Czytaj więcej...

Strona 24 z 26

Partnerzy

abk_logo kdm_logo zpap_logo teraz_polska_logo bok_logo kt_com_logo kopd_logo mediatory_logo_2 logo_lp
zamek_krolewski_logo perly_medycyny_logo mfr_orzel2013_logo mgr_orzel2013 mpr_orzel2013 gat_2013_logo logo_pp spp_2013 egd logo
 bwl logo  thingsbulb  cbck logo orly_budownictwa_logo rig_logo_2  logo kart arena  Platforma  retail logo