Reklama
 
O przeszłości, która zmienia wszystko.
 
Nowa seria autorki bestsellerowego Anioła do wynajęcia
Życie Konstancji już raz legło w gruzy. Dzięki własnej sile i determinacji stanęła na nogach. Jest panią dużego majątku, ale trzyma się na uboczu, wiedzie spokojne, choć samotne życie. Jej powiernicą jest stara ochmistrzyni Pelasia.
 
Grecy słyną ze swojego sposobu bycia, temperamentu, antycznej kultury, tradycji, ale przede wszystkim – kuchni. Delikatne mięsa, wyborne sery, świeże owoce morza, wytrawne wina… Teo Vafidis w książce „Filozofia smaku” zabiera czytelników w kulinarną wyprawę po najwspanialszych zakątkach Grecji (Edipresse Książki, premiera 10 maja).
 
 
Seria Dieta i żywienie
 
Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru
 
Przekład: Maria Smulewska
 
Seria Biografie i powieści biograficzne
 
To nie jest historia o miłości. Gdyby tak było, mielibyśmy wspólną historię. Ale on ma swoją, a ja swoją.
 
Wybuchowa mieszanka miłości, bólu i pożądania
 
Magda testuje nie tylko swe najbardziej namiętne wcielenie. Z łatwością wślizguje się w role powściągliwej nauczycielki, usłużnej hostessy czy magnetycznej modelki. Nie opuszcza jej kreatywność ani autodestrukcja, gdyż kobiecie niełatwo jest porzucić nawyki, które już dawno weszły jej w krew. „Moc granatu” – prowokacyjna, pełna erotyzmu i emocji powieść Marty Motyl – ukazała się 15 lutego nakładem Edipresse Książki.
 
2 autorki, 2 bohaterki, 2 życia – 1 historia
Agnieszka Jeż, Paulina Płatkowska, Szczęściary
 
Zaczyna się… happy endem. Magda i Jagoda, po burzliwych przewrotach, wreszcie wiodą wymarzone życia. Mają ukochanych mężczyzn, nowe domy, dobrą pracę oraz najlepszą przyjaciółkę w zasięgu maila. Tylko czy życie kobiety może pozostać spokojne i nieskomplikowane? Szczęściary (Edipresse Książki, premiera 29 marca) Agnieszki Jeż i Pauliny Płatkowskiej to opowieść o tym, jak nie puścić szczęścia, gdy już się je złapie.
W książce „White Plate. Na zdrowie” autorka proponuje kilkadziesiąt przepisów na przepyszne, i co najważniejsze - zdrowe potrawy. Ponieważ mówi się, że jemy oczami i nasz apetyt rozbudza już sam widok dania, więc sposób prezentacji potraw ma ogromne znaczenie. A w tej książce wszystkie dania są nie tylko zdrowe i smaczne, ale i wyglądają tak że tylko je gotować i… jeść.  Wszystkie przepisy są wypróbowane, starannie opisane, a dzięki ich różnorodności przekonać się można, że kuchnia ma wiele twarzy.
 

Dziesięcioletni chłopiec wzywa adwokata, by wyznać mu, że zamordował człowieka... piętnaście lat temu.

Światowy bestseller autora PASAŻERA 23

„Kiedy adwokat Robert Stern zgadzał się na to niezwykłe spotkanie, nie wiedział, że umawia się ze śmiercią. A tym bardziej nie miał pojęcia, że śmierć, która wkroczy w jego życie, będzie miała 143 centymetry wzrostu, na nogach trampki, a na dziecięcej buzi uśmiech...”

Czytaj więcej...

Niesamowicie pomysłowy debiut, zmrozi cię do kości.
Simon Beckett , autor Chemii śmierci
 
Jeden z najgorętszych tytułów targów książki we Frankfurcie 2015!
Brytyjski wydawca przez dwa lata przygotowywał premierę!
Polskie wydanie tuż po premierze w Anglii.
 
Najpierw jest miłość... 
Potem małżeństwo... 
Potem morderstwo...

Strona 7 z 32

Partnerzy

abk_logo kdm_logo zpap_logo teraz_polska_logo bok_logo kt_com_logo kopd_logo mediatory_logo_2 logo_lp
zamek_krolewski_logo perly_medycyny_logo mfr_orzel2013_logo mgr_orzel2013 mpr_orzel2013 gat_2013_logo logo_pp spp_2013 egd logo
 bwl logo  thingsbulb  cbck logo orly_budownictwa_logo rig_logo_2  logo kart arena  Platforma  retail logo