Reklama
Natasza, studentka psychologii, dorabia, rozbierając się na seksczacie. 
 
Powieść o pierwszym pokoleniu, które nie pamięta PRL-u, i ostatnim urodzonym bez smartfona w ręku.
 
Przełożyła Bratumiła Pawłowska-Pettersson
 
Napisana z dużą dozą humoru i z błyskiem w oku… Trudno nie być oczarowanym.
                                                                                                                   Kulturkollo
Obłędny rycerz. Przygody niestrudzonego bojownika o prawa zwierząt" Dan Mathews
 
 
Dan Mathews jest skuteczną siłą sprawczą stojącą za najbardziej barwnymi akcjami sygnowanymi przez organizację Ethical Treatment of Animals PETA – wykorzystującymi dla swoich celów chwytliwe medialnie metody (dziwne kostiumy lub nagich protestujących), organizującej akcje z udziałem największych gwiazd showbiznesu (m.in. Pameli Anderson, Paula McCartneya, Pink i Joanny Krupy). To on stał za akcją "I'd Rather Go Naked Than Wear Fur" – sprzeciwem wobec hodowli i zabijaniu zwierząt dla pozyskiwania futer, której twarzami, a właściwie nagimi ciałami były znane modelki – od Evy Mendes po Joannę Krupę – pozujące nago, by reklamować akcję na ulicznych billboardach oraz w magazynach modowych.
 
 
Przebój „Przez Twe Oczy Zielone” odtworzono w sieci ponad 105 milionów razy - taki wynik w historii muzyki polskiej osiągnęły tylko dwa utwory. Zenon Martyniuk, lider zespołu Akcent, w długo wyczekiwanej przez fanów biografii „Życie to są chwile” autorstwa Martyny Rokity, opowiada o rodzinie, miłości i pasji, dzięki której zaistniał w showbiznesie. Zabawna, chwilami nostalgiczna opowieść o zwykłym chłopaku z Podlasia, który nie poddał się przeciwnościom losu i postanowił realizować swoje pragnienia na przekór wszystkiemu.
 
Byliśmy miasteczkiem pełnym strachu. Ale byliśmy również miasteczkiem pełnym kłamców.
 
Warsztaty kulinarne towarzyszące premierze książki "Filozofia smaku" odbyły się w czwartek 22 czerwca w Studiu Kulinarnym w Warszawie. Poprowadził je autor książki i mistrz kulinarny Teo Vafidis. 
 
 
 
W warsztatach z mistrzem udział wzięli m.in. dziennikarze i fotoreporterzy, którzy przygotowali potrawy na podstawie przepisów z książki „Filozofia smaku”. Na stołach zagościły wyborne potrawy takie jak starożytna sałatka z pęczakiem i dressingiem z granatu, spanakopitakia - różki z ciasta filo z nadzieniem szpinakowym czy ośmiornica z fenkułem i zielonymi oliwkami z miasta Retimno. 
 
Ponad 250 przepisów – od przetworów z warzyw i owoców aż po pasty i dipy!
 
Jennifer MacKenzie sztuki robienia przetworów nauczyła się już jako dziecko. Wraz z matką chodziła na rynek po warzywa i owoce, aby za chwilę zmienić kuchnię w istną fabrykę kolorowych słoików. Z czasem zaczęła urozmaicać swoje przepisy, dodając kolejne składniki o wyrazistych smakach. Sekrety wypracowane przez lata zawekowała w „Wielkiej księdze słoików”.
 
Jak przejąć kontrolę nad własnym życiem i stać się tym, kim pragniesz być
 
Przełożyła Bożena Jóźwiak
 
Jeśli masz w życiu wątpliwości i zadajesz sobie różne pytania – oto ODPOWIEDŹ – nowa, przełomowa książka autorów międzynarodowych bestsellerów na temat mowy ciała i relacji międzyludzkich.
 

Strona 7 z 33

Partnerzy

abk_logo kdm_logo zpap_logo teraz_polska_logo bok_logo kt_com_logo kopd_logo mediatory_logo_2 logo_lp
zamek_krolewski_logo perly_medycyny_logo mfr_orzel2013_logo mgr_orzel2013 mpr_orzel2013 gat_2013_logo logo_pp spp_2013 egd logo
 bwl logo  thingsbulb  cbck logo orly_budownictwa_logo rig_logo_2  logo kart arena  Platforma  retail logo