Reklama
Autor opracowania z wiedzą i pasją podejmuje kwestie historyczne, a także te związane z kontekstem dzieł Rafaela, genialnego mistrza włoskiego renesansu. W 13 rozdziałach, które ukazują rozwój kariery artysty – malarza, rysownika i architekta – rozpoczętej w rodzinnym Urbino, rozkwitłej we Florencji i uwieńczonej spektakularnym sukcesem w Rzymie – dostarcza informacji na wielu poziomach: od krytycznej analizy po wymowne ilustracje przewijające się równolegle do tekstu, towarzyszące narracji i nakładające się na nią.
 
Marino Marini, Davide Oldani
Tłumaczenie: Zofia Pająk (str. 1–131) i Krystyna Kozak (str. 132–256)
 
Książka w całości poświęcona włoskiej sztuce kulinarnej, z uwzględnieniem najbardziej charakterystycznych smaków Italii. Zawiera 150 najlepszych przepisów, wywodzących się z tradycji. Całość podzielona została na poszczególne regiony, okraszona dużą dawką informacji i ciekawostek dotyczących kuchni wybranych miejsc oraz używanych składników.
Autor: Mike Massimino
Tłumaczenie: Krzysztof Bednarek
 
Premiera: 1 marca 2018
Wydawnictwo AGORA
ISBN: 978-83-268-2618-4
 
 
Jak kot, który żyje siedem razy, Agata po raz kolejny zaczyna na nowo.
 
Po dotkliwej stracie Agata dochodzi do siebie pod troskliwą opieką najbliższych. Kiedyś podzieliła się z nimi swoimi snami. Ale czy pojawi się ktoś, kto zechce dzielić z nią życie? I czy ona, targana wątpliwościami, będzie na to gotowa? 
 
“DRINKI I PRZEKĄSKI Z MARIETĄ” DOSTĘPNE W BIEDRONCE
 
Marieta Marecka, znana felietonistka, autorka książek kulinarnych i prezenterka telewizyjna wydała limitowaną serię przepisów na karnawałowe spotkania „Drinki i przekąski z Marietą”. Nowością jest praktyczna i wygodna forma publikacji – czyli 52 karty 2 w 1. Można wybrać przepis i zrobić drinka, a do tego wspólnie zagrać w karty. Ten niezbędnik każdej domówki można dostać tylko do 11 lutego w sieci sklepów Biedronka w całym kraju.
 
Zapamiętywanie, zapominanie i fałszywe wspomnienia Dlaczego być może nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś
 
„Przekonywałam ludzi, że popełniali zbrodnie, które nigdy nie miały miejsca, że cierpieli z powodu fizycznego urazu, którego nigdy nie doznali, albo że zostali zaatakowani przez psa...To może brzmieć niewiarygodnie, ale jest to po prostu starannie zaplanowane wykorzystywanie naukowej wiedzy o pamięci. I choć brzmi to dość groźnie, robię to, by pomóc wykazać, jak poważne mogą być zniekształcenia pamięci…”
 
 
To, co Peter Wohlleben zrobił dla fauny lasu, Karsten Brensing zrobił dla zwierząt lądów i oceanów świata: od wielkich ssaków i domowych pupili, przez egzotyczne ryby i ptaki, aż po owady.
 
 
Niemiecki bestseller odsłania zdumiewające tajemnice życia zwierząt.
 
„Mistrzowska powieść!”
HARLAN COBEN
 
„Jeden z najlepszych kryminałów roku”.
LEE CHILD
 
 
Na styku wielobarwnych kultur, w kolebce najpotężniejszych religii drzemią pierwotne siły ukryte w tajemnych recepturach
 
 
PIERWSZA KSIĄŻKA KULINARNA,KTÓRA ODMIENI NIE TYLKO TWOJĄ KUCHNIĘ,LECZ TAKŻE TWOJE ŻYCIE
 
 
҉҉* Jak smakuje idealny babaganusz?
҉҉* Czy potrafisz oprzeć się zapachowi egzotycznej szakszuki?
҉҉* Czy można połączyć smak dojrzałego awokado z wykwintnym aromatem gorzkiej czekolady?
 

Strona 3 z 36

Partnerzy

abk_logo kdm_logo zpap_logo teraz_polska_logo bok_logo kt_com_logo kopd_logo mediatory_logo_2 logo_lp
zamek_krolewski_logo perly_medycyny_logo mfr_orzel2013_logo mgr_orzel2013 mpr_orzel2013 gat_2013_logo logo_pp spp_2013 egd logo
 bwl logo  thingsbulb  cbck logo orly_budownictwa_logo rig_logo_2  logo kart arena  Platforma  retail logo