Reklama

Mądrość zwycięzców to niepowtarzalne połączenie wskazówek dla pracowników i przedsiębiorców z duchową mądrością. Skomponowaną z krótkich tekstów bestsellerową książkę Stovalla, skłaniającą do autorefleksji, można poznawać stopniowo, smakując jej treść i zwiększając siłę oddziaływania.

 

Czytaj więcej...

Ostatni dzwonek przed Dniem Kobiet, a Ty nadal głowisz się nad prezentem? Pamiętaj, że komplet garnków, super nowoczesny mop obrotowy czy kolejna forma do tarty to nie są podarunki w dobrym guście. Jeśli chcesz sprawić jej niespodziankę, podaruj książkę – to zawsze jest dobry pomysł na prezent! 
 
Mrożąca krew w żyłach podróż przez lodowate serce mroku
 
Były detektyw Sam Berger otwiera oczy i nie ma pojęcia, gdzie jest. Otacza go biel, świat pozbawiony kształtów. Towarzyszy mu Molly Blom. Wkrótce Berger zaczyna rozumieć, że oboje uciekają przed wymiarem sprawiedliwości, który przestał być sprawiedliwy.
pod redakcją Laury Caldwell i Lesliego S. Klingera
ze wstępami Scotta Turowa i Barry’ego Schecka
 
Efekt współpracy znanych pisarzy i uniewinnionych osób wraz z niepublikowanym wcześniej esejem Arthura Millera
 
Wzorując się na wybitnych demaskatorach z przeszłości, grupa oburzonych literackich sław Ameryki jednoczy się, by stawić czoło koszmarowi bezprawnych wyroków.
praca zbiorowa
Tłumaczenie: Jan Nowak
 
Kuchnia prosta, a raczej… SUPERPROSTA. Oryginalność i wspaniałe smaki kuchni śródziemnomorskiej zamknięte w jednej książce… Mnóstwo przepisów, bardzo prostych w wykonaniu i zawierających nie więcej niż 6 składników. Od przystawek aż po słodkości, przez makarony, zupy, drugie dania z mięsa i ryb, nie wspominając już o pizzy i innych słonych wypiekach. Superproste gotowanie oznacza używanie niewielu, ale za to właściwych produktów. Oznacza także ograniczanie marnotrawstwa i oszczędzanie czasu. Prosta kuchnia to pewna filozofia życia, która przede wszystkim czyni je lepszym.
Autor opracowania z wiedzą i pasją podejmuje kwestie historyczne, a także te związane z kontekstem dzieł Rafaela, genialnego mistrza włoskiego renesansu. W 13 rozdziałach, które ukazują rozwój kariery artysty – malarza, rysownika i architekta – rozpoczętej w rodzinnym Urbino, rozkwitłej we Florencji i uwieńczonej spektakularnym sukcesem w Rzymie – dostarcza informacji na wielu poziomach: od krytycznej analizy po wymowne ilustracje przewijające się równolegle do tekstu, towarzyszące narracji i nakładające się na nią.
 
Marino Marini, Davide Oldani
Tłumaczenie: Zofia Pająk (str. 1–131) i Krystyna Kozak (str. 132–256)
 
Książka w całości poświęcona włoskiej sztuce kulinarnej, z uwzględnieniem najbardziej charakterystycznych smaków Italii. Zawiera 150 najlepszych przepisów, wywodzących się z tradycji. Całość podzielona została na poszczególne regiony, okraszona dużą dawką informacji i ciekawostek dotyczących kuchni wybranych miejsc oraz używanych składników.
Autor: Mike Massimino
Tłumaczenie: Krzysztof Bednarek
 
Premiera: 1 marca 2018
Wydawnictwo AGORA
ISBN: 978-83-268-2618-4
 
 
Jak kot, który żyje siedem razy, Agata po raz kolejny zaczyna na nowo.
 
Po dotkliwej stracie Agata dochodzi do siebie pod troskliwą opieką najbliższych. Kiedyś podzieliła się z nimi swoimi snami. Ale czy pojawi się ktoś, kto zechce dzielić z nią życie? I czy ona, targana wątpliwościami, będzie na to gotowa? 
 

Strona 2 z 35

Partnerzy

abk_logo kdm_logo zpap_logo teraz_polska_logo bok_logo kt_com_logo kopd_logo mediatory_logo_2 logo_lp
zamek_krolewski_logo perly_medycyny_logo mfr_orzel2013_logo mgr_orzel2013 mpr_orzel2013 gat_2013_logo logo_pp spp_2013 egd logo
 bwl logo  thingsbulb  cbck logo orly_budownictwa_logo rig_logo_2  logo kart arena  Platforma  retail logo